Bureautafel

De juiste bureauhoogte is vrij eenvoudig te bepalen. Dit is namelijk in een zittende werkhouding precies even hoog als de armleuningen van de bureaustoel. De meest voorkomende fout is om de armleuning in te stellen op de hoogte van het bureau, maar dit veroorzaakt eigenlijk fysieke problemen.Let op! Stel dus de tafelhoogte in op basis van correct ingestelde armsteunen.  Heeft u een in hoogte verstelbaar bureau, dan is dit aanpassen vaak geen probleem. Hiermee wordt direct de waarde van een eenvoudig verstelbaar bureau duidelijk. Als u een bureau heeft met een vaste hoogte, kan het instelllen van de werkplek net wat lastiger zijn.

Bij een kleiner persoon kan een bureau met een vaste hoogte te hoog zijn. Dit is de enige keer dat een voetsteun kan worden aanbevolen om te gebruiken. Door gebruik van de voetenbank kan de zithoogte van de stoel hoger worden ingesteld, zodat de armleuningen op hetzelfde niveau komen als het bureau. Voor lange mensen waar het bureau omhoog moet, helpt alleen een bureau dat gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Dat kan handmatig, met een slingerverstelling of elektrisch.

De keukentafel als bureau voor een thuiskantoor wordt afgeraden. De reden is dat deze tafels standaard enkele centimeters hoger zijn dan bureautafels,  waardoor er niet in gezonde werkhoudingen gewerkt kan worden.

Het is dus de moeite waard om te investeren in een bureau dat de juiste hoogte kan bieden. Je gaat immers behoorlijk wat tijd doorbrengen op die thuiswerkplek. Een zit-sta oplossing biedt echt zoveel meer dynamische mogelijkheden, waar u op de lange termijn profijt van zult hebben.  Zeker bij thuiswerken. Kies altijd voor een rechthoekige vorm van het tafelblad. Andere vormen (ronde hoeken, buikuitsparingen, etc.) geven vaak een beperking in het gebruik met voornamelijk de zithouding.

Wanneer u opstaat, kunt u de juiste hoogte van uw bureau instellen door uw bovenarm verticaal langs uw lichaam te hangen, uw elleboog tot 90 graden te buigen en uw onderarm horizontaal te houden waarbij u het toetsenbord kunt bereiken zonder de polsen te buigen. De wetenschap heeft aangetoond dat er maximaal 40 minuten staand kan worden gewerkt. De rugspieren worden namelijknog steeds moe en dus is het advies om na maximaal 40 minuten weer in een zittende positie aan het werk te gaan.