Werk gedrag

Werkgedrag is geen populair onderwerp om over te praten. Maar om negatieve effecten van ongezonde gewoonten op lange termijn te voorkomen, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat sommige onderwerpen met betrekking tot kantoorwerk om een ander werkgedrag vragen. Bijvoorbeeld. Bij thuiswerken zijn vergaderingen en overleggen hoogstwaarschijnlijk online en niet  “live” zoals op kantoor. De beeldschermtijd gaat dus omhoog. Dit betekent dat u dit moet compenseren door meer korte pauzes van het beeldscherm te nemen tijdens het werken thuis. Maar het is ook bekend dat tijdens “live” vergaderingen de “boodschap” van de ene naar de andere duidelijker is, door non-verbale communicatie zoals houding en gezichtsexpressie. Via internet is dit een stuk ingewikkelder, wat betekent dat om ervoor te zorgen dat uw boodschap goed wordt begrepen, uw verbale vaardigheden meer en misschien op een andere manier moeten worden gebruikt om het gebrek aan non-verbale communicatie te compenseren.

Maar ook omdat er minder activiteit is door andere collega’s om u heen, heeft het werk de neiging om nog meer sedentair (zittend) en statisch te worden. Dus het veranderen van houding en het toevoegen van meer activiteit aan de werkdag is erg belangrijk. Zorg ervoor dat u moet opstaan van de bureaustoel en moet gaan lopen om een drankje te halen. Zet juist geen grote fles met koffie, water of fris op tafel. Dan moet u wel opstaan om iets te drinken te halen. Dit zal automatisch leiden tot meer activiteit en verandering van houding gedurende de dag. Proberen te telefoneren, terwijl u in de werkruimte loopt. Dit kan een eenvoudige, maar positieve gewoonte zijn om aan te leren.

En het belangrijkste is om te communiceren over problemen die u ongemak bezorgen. U kunt niet verwachten dat iemand aan de andere kant van het scherm dit snel opmerkt. Meestal kunnen problemen relatief eenvoudig worden opgelost wanneer ze op tijd bekend zijn.