Werkruimte

Kies zorgvuldig uw werkruimte

Het vinden van een geschikte werkplek bij thuiswerken is essentieel, al zijn we ons ervan bewust dat niet iedereen de juiste ruimte in huis  heeft om de optimale werkplek te kiezen. 

Stap 1

Kies voor een aparte ruimte in huis om een ​​heuse werkruimte te kunnen creëren waar je ongestoord en geconcentreerd kunt werken. Het is ook belangrijk om de privéomgeving gescheiden te houden van uw werkomgeving. Je zult merken dat je mindset wordt beïnvloed door de werkplek die je kiest. De kamer van keuze moet een raam hebben dat daglicht en frisse lucht biedt.

Stap 2:

Plaats je bureautafel indien mogelijk zo, dat het raam aan de linker- of rechterkant van het bureau zit, zodat het daglicht direct op je werkblad valt. Vermijd a.u.b. een raam direct achter uw scherm(en) of achter uzelf. In beide gevallen leidt dit tot hoge lichtcontrasten waardoor uw ogen veel meer moeten werken. Dit kan leiden tot vermoeidheide of geïrriteerde ogen 

Stap 3:

Gebruik kunstmatige verlichting om de rest van uw kamer goed te verlichten, nogmaals om donkere gebieden te vermijden die tot meer belasting van de ogen leiden.
Als je andere kamers van uw woning, zoals een keuken of woonkamer, wilt gebruiken om in te werken, houd er dan rekening mee dat dit slechts voor een korte periode gezond is. Het kan eventueel bij uitzondering overdag worden gebruikt als verandering van houding en omgeving, maar dit is afhankelijk van uw taken en de mogelijkheid om mobiele apparaten te gebruiken voor uw taken.